Sustainable Challenge 2013 - Duurzame oplossingen

De wedstrijd wordt georganiseerd door SustainableMotion, een jong bedrijf opgericht door Cees Dekker en Vincent van Velzen, twee voormalige duurzaamheidsstudenten. SustainableMotion brengt studenten en bedrijven met elkaar in contact.

Steeds meer bedrijven zien de noodzaak van duurzame oplossingen voor hun bedrijfsactiviteiten en producten en tegelijkertijd zijn er steeds meer studies waarbij duurzaamheid een belangrijk onderdeel is van het leerplan. Om deze noodzaak en kennis samen te brengen is SustainableMotion opgericht.

Op 1 november is de halve finale in het Tropenmuseum in Amsterdam. Elk bedrijf kiest dan het team waarmee zij in de finale op 21 november tijdens het Nationaal Sustainability Congres in Rotterdam de meeste kans denken te maken.

Het winnende team krijgt toegang tot het congres, een FairPhone en de kans het idee en zichzelf te profileren bij het bedrijf. Wie weet zien we straks dus één van de oplossingen terug in de praktijk.

Op vrijdag 11 oktober 2013 ging op het hoofdkantoor van Alliander in Arnhem de Sustainability Challenge 2013 van start, in het bijzijn van de deelnemende bedrijven. Van links naar rechts: Michiel Nijhuis (Alliander), Sophia van Eijden (Vitens), Kees Willem Rademakers (projectmanager sustainability PostNL), William van Niekerk (directeur CSR BAM) en Anniek Mauser (directeur duurzaamheid Unilever Benelux).

Deze brainstormdag is een initiatief van Sustainable Motion en wordt begeleid door BrainstormXL.