NMV (Nederlandse Montessori Vereniging) - 24-uurs Conferentie

Het Montessori Kenniscentrum organiseerde een 24-uurs conferentie voor directeuren in het basisonderwijs op 4 en 5 november 2013 in Leusden (van maandag 4 november 16.00 tot dinsdag 5 november 16.00).


Thema: Kaders en Kansen; anders verantwoorden in Montessori onderwijs
Het zijn zware tijden voor het onderwijs. We worden overladen met nieuwe initiatieven en eisen. Van opbrengsten tot opvoeden, van techniek tot seksuele verscheidenheid. En wij als Montessorischolen doen ons best om bij te blijven. 

Maar doen wij dit wel slim? Maken we wel gebruik van elkaar en laten we wel genoeg zien van de kwaliteiten en krachten van ons prachtige onderwijs? Wij denken van niet en berichten uit het veld zeggen ons het zelfde. 

Maar de NMV pakt de handschoen op! Zichtbaar en bevlogen.We willen geïnspireerd aan de slag te gaan met de onderwerpen:

  • Wat bindt ons (visie)?
  • Wat maakt ons onderscheidend?
  • Hoe maken we resultaten- waaronder de tussenopbrengsten-  zichtbaar?
  • Hoe doe jij dat in jouw school?

Met BrainstormXL zijn we 24 uur aan de slag gegaan om hier oplossingen voor te vinden. We zijn gestart met een aantal experts die hun licht lieten schijnen op deze doelen waarna we zelf aan de slag zijn gegaan om deze doelen te realiseren met creatieve oplossingen. In een aantal brainstormrondes werkten we toe naar ons beste idee en vertaalde dit naar onze eigen organisaties en scholen.