Vind nieuwe wegen


"Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen"

-Erasmus

 
We zijn benieuwd naar welk onderschrift jij voor deze foto bedenkt! Stuur jouw idee naar info@brainstormxl.nl en zie jouw vermelding terug in de volgende weekly!
Twitter
Website
"Ik ben er even niet - ben buiten mijn comfortzone!"

Daar waar menigeen rond de jaarwisseling zijn of haar goede voornemens maakte, deed ik dat afgelopen zomer tijdens mijn vakantie. Ik weet het zelfs nog heel goed. Ze ontstonden uit een gesprek met een voor mij op dat moment nog geheel onbekende man. In het zwembad nota bene. We maakten allebei een gedachtenlijstje. Op mijn lijstje kwam te staan: meer tijd besteden aan muziek maken, aan mijn fysieke conditie werken en vaker dingen doen waar ik enorm tegenop zie!

Blog door Erwin van Aken - partner in BrainstormXL
Voornemen 1 is na enkele weken al gestrand. Ondanks enkele aardige pogingen heb ik onze piano en gitaar al enkele maanden niet meer aangeraakt. Aan mijn fysieke conditie werken lukt wel heel goed. Ik eet gezond en loop twee keer per week hard. Het gevolg is dat mijn gewicht afneemt en mijn conditie toeneemt, wat zowel bij mij als in mijn directe omgeving positieve reacties oproept.

Van mijn derde voornemen, vaker dingen doen waar ik enorm tegenop zie, had ik al spijt zodra ik het hardop uitsprak. Waarom wil ik dat zo graag? Waarschijnlijk omdat ik het dagelijks van de deelnemers in mijn trainingen vraag. En van de kandidaten die ik individueel begeleid. Of van de deelnemers op een event of congres. Doen waar je enorm tegenop ziet. Ofwel, uit je comfortzone! Maar beloofd is beloofd en practice what you preach!

 
In het afgelopen half jaar heb ik dan ook een aantal dingen gedaan die echt buiten mijn comfortzone liggen. Zo trad ik op als zanger voor een publiek van 200 mensen en werkte ik als presentator mee aan een 2,5 uur durende live internet TV uitzending. Ook heb ik vorige week weer eens een aantal ?koude? klanten gebeld om een afspraak te maken om over onze BrainstormXL te praten.

Dit alles ging zeker niet perfect en er is nog veel te leren. Maar wat was het leuk om te doen en wat gaf het een hoop positieve energie. Het smaakt zelfs naar meer.

Met een gerust hart durf ik nu ook weer aan anderen te vragen om hun comfortzone eens te verlaten en samen te verdwalen. Ik weet de weg!
Share
Tweet
Forward to Friend







Weekly van 14 januari (link)
Het mooie van het verleden is, dat het al voorbij is.