BrainstormXL

"Niemand is even slim als iedereen"

De BrainstormXL is een leuke en leerzame manier om in een resultaatgerichte setting te praten, denken, discussiëren en te strijden over het beste idee als oplossing voor echte uitdagingen waar de organisatie of het team mee worden geconfronteerd.

Dit concept zetten we in als de organisatie buttom-up ideeën wil generen met een concreet resultaat en een groot draagvlak. 


Adviseur voor één dag
In de BrainstormXL worden jouw medewerkers, in teamverband, gestimuleerd door een uitdager uit de eigen organisatie. Door middel van deze interactieve methode proberen de teams (in de rol van adviseur) in concurrentie met de andere teams, de te verkrijgen opdracht binnen te slepen. Elke deelnemer is actief aan het analyseren, scenariodenken, resultaatgericht samenwerken en communiceren. Dit alles om een goede oplossing te bedenken en deze te presenteren. 


Rendement
Onze ervaring leert dat deze werkwijze niet alleen een hoog leerrendement bij de deelnemers oplevert, maar vooral ook een verrassend, realistisch en bruikbaar plan geeft dat kan worden toegepast in de dagelijkse praktijk. Zo heeft de organisatie aan het einde van de dag een concreet- en werkbaar plan in handen dat uit de praktijk komt en draagvlak heeft.


Opening
We verzorgen een verrassende dagopening waarbij we gebruik maken van unieke improvisatiewerkvormen. Hierbij kun je denken aan een geïmproviseerde musical, een dynamische kick-off of een voorstelling waarin we de organisatie een spiegel voor houden. Uit ervaring weten we dat dit zorgt voor enthousiasme onder de deelnemers en een grote herkenbaarheid oplevert van de thema's uit de praktijk. 

Zie onze projecten en referenties voor aansprekende voorbeelden. 


Varianten
De BrainstormXL kent een aantal varianten die verschillen in duur en vorm.