Opleiding creatief denken

Om je creativiteit te verhogen kan je een opleiding creatief denken volgen. Tijdens zo’n opleiding creatief denken leer je over verschillende creatieve werkvormen die jouw creativiteit stimuleren, je leert out of the box denken en je zult inzien dat creatief denken leren helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Klinkt goed, maar wist je dat je dergelijke dingen ook tijdens een creatieve workshop kunt leren? Een opleiding creatief denken kost vaak veel meer tijd en zoals gezegd, creatief denken leren is niet zo moeilijk als het lijkt!

Creatief denken is populair en dat is niet voor niets. Uniek en vernieuwend zijn populaire woorden. Vernieuwende bedrijven trekken veel klanten, unieke concepten vallen op tussen de "gewone" dingen. Wat als je helemaal niet goed bent in het bedenken van vernieuwende ideeën? Je baas verwacht steeds meer van jou, of jouw bedrijf heeft een unieke oplossing nodig om overeind te blijven staan, maar je kunt gewoonweg niets bedenken. Gelukkig kan je creatief denken leren. Een training creativiteit, cursus creatief denken of de al eerder genoemde opleiding creatief denken… Het is er allemaal. Net als een workshop creativiteit, waar wij er drie van aanbieden.

Als eerste is er Creatieve geesten. Deze workshop is volledig gefocust op het individu. Hoe kan je creatiever worden? Wat moet je doen om creatiever te denken? Door het gebruik van interactieve werkvormen krijg je dit vanzelf onder de knie.

De tweede workshop, Creatieve teams, stimuleert creativiteit in groepen. Er wordt veel creativiteit gevraagd tijdens brainstormen, wat vaak in groepsverband gebeurt. Het gebeurt echter vaak dat creatieve ideeën niet genoeg ruimte krijgen. Medewerkers durven bijvoorbeeld niets te vertellen omdat ze bang zijn dat het idee niet goed is. Erg jammer! Tijdens deze workshop leer je hoe je daar voorgoed vanaf komt.

De laatste creatieve workshop gaat over de al eerder genoemde Creatieve werkvormen. Net als bij de opleiding creatief denken besteden wij hier aandacht aan. Deze creatieve werkvormen zorgen er namelijk voor dat creativiteit gestimuleerd wordt. Dat maakt het allemaal net wat makkelijker. Ook geven we je bruikbare tips hoe deze werkvormen in de praktijk te gebruiken zijn.

Meer lezen over de genoemde workshops en het begrip incompany crowdsourcing?


Deze pagina's vind je wellicht ook interessant: