Als je het kunt dromen dan kun je het doen


"Als je het kunt dromen, dan kun je het doen" 

- Walt Disney -
We zijn benieuwd naar welk onderschrift jij voor deze foto bedenkt! Stuur jouw idee naar info@brainstormxl.nl en zie jouw vermelding terug in de volgende weekly!

kijk onderaan voor de winnende onderschriften van de vorige weekly.
Twitter
Website
 
Een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Stoppen met roken. Meer sporten. Meer genieten. Gezonder eten. Stuk voor stuk voornemens voor het nieuwe jaar. Middelen die ons dichter bij ons doel brengen. Het zijn de ideeën op de vraag: Hoe kunnen we een beetje gelukkiger en gezonder worden het komend jaar?
Over voornemens, thuis en in de organisatie.
 
Blog door Emile Mazerant - partner in BrainstormXL
Niet altijd zijn we gemotiveerd genoeg om het voornemen lang vol te houden. Vervallen in oude gewoontes. Op oudjaarsavond kijken we terug op wat we (nog) niet hebben bereikt. En nemen het ons opnieuw voor. Of stellen vooraf vast dat we het toch niet vol gaan houden. Beginnen er niet eens meer aan. Gedemotiveerd.
 
We gaven onszelf een kans om mee te denken over onze bestemming en hoe we daar zouden komen. Maar deden uiteindelijk niet genoeg met de ideeën. Niet genoeg althans om resultaat te zien. Dat kan één keer. Twee keer. Maar heel veel vaker niet. We zijn Gekke Henkie niet. De ideeën waren niet goed genoeg. Misschien het doel niet inspirerend. Of wij niet betrokken en gemotiveerd genoeg om het vol te houden.
 
Een organisatie heeft ook doelen. En denkt na over voornemens om daar te komen. In de praktijk heeft het management vaak de doelen. En "breakt dit down" in voornemens naar de afdelingen, teams en persoonlijke ontwikkelingsplannen. En als we de doelen niet halen, dan zal er aan die mensen, teams en afdelingen wel iets veranderd moeten worden.
 
Soms vraagt het management het voltallig personeel om mee te denken. Over ideeën om de doelen te halen. De strategie in te vullen. Of beter samen te werken. Een mooi gebaar en een goede start! Wanneer er echter met de ideeën niet genoeg gedaan wordt, raakt de motivatie er wel uit om mee te blijven denken. 

 
"Ja, maar de ideeën die komen zijn te vaag"

Vraag je eens af of de richting die je meegaf, het droombeeld waar je naar toe wilt werken, duidelijk, ambitieus en inspirerend is geweest. Kon iedereen zich voorstellen daar te willen zijn? Vragen hoe we een schip kunnen bouwen is echt een hele andere vraag dan vragen hoe we er met elkaar voor kunnen zorgen dat we voor het eind van het jaar aan de overkant op een zonnige bestemming kunnen zijn. De bestemming kan variëren uiteraard. Zolang deze maar letterlijk tot de verbeelding spreekt. En er een ambitie vanuit gaat.
 
"Ja, maar met die ideeën kan ons MT niets"

Vraag je mensen eens om te komen met ideeën die binnen hun eigen beïnvloedings- sfeer liggen. Ze moeten er zelf wat aan kunnen bijdragen. Zo kun je mensen ook verantwoordelijk maken en kan het MT het proces faciliteren. Belangrijker nog: ze zien dat er iets gebeurt met de ideeën! Hou ze in de spotlight. Blijf aandacht geven aan wat er wél wordt bereikt. Vier de successen. En doe het omdat je in betrokkenheid gelooft. Of doe het niet.

Wat neem jij je voor?
En thuis?
Share
Tweet
Forward to Friend
 
Weekly van 23 december (link)"Imagine reality..."
- door Hellen Ubachs"De nieuwste update van Bubble Shooter"
- door Mirjam de Groot